Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kristen skola gjorde bokfest för att hjälpa

Den kristna friskolan Grenadjärskolan tog i höstas upp kampen mot det sjunkande intresset för läsning. Genom ett bokprojekt har de fått eleverna att både läsa och engagera sig i andra barns utsatthet. Drygt 47 000 kronor har samlats in och ska nu vidare till olika projekt.

Feature · Publicerad 07:00, 15 jun 2019

En varm sommarmorgon i juni, bara dagar innan skolavslutningen, fylls den stora samlingssalen på Grenadjärskolan i Örebro med barn i alla åldrar. Hela skolan – från treåringarna till niondeklassarna – har läst som aldrig förr under året. Alla är såklart med på bokfesten.

Biträdande rektor, Rebecka Hagsten, inleder samlingen med att visa en bild på storbildsskärmarna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....