HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Konfirmationen på Elida går på djupet

I tio år har prästen Magnus Haglund arbetat med konfirmander på Elida. Han upplever att den familjära miljön ombord bidrar till att undervisningen når bakom fasaderna.

Feature · Publicerad 07:50, 14 apr 2019

När prästen Magnus Haglund fick frågan för drygt tio år sedan om att vara med och starta upp konfirmationsläsning på Elida, blev svaret genast ja.

− Jag tycker arbetet med konfirmander är det roligaste med att vara präst. Jag gillar upplägget med lektionsansvar och undervisning, men också att man kommer konfirmanderna så nära, säger Magnus.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...