Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

I alla åldrars församling kan alla vara med och bidra

Att skapa mötesplatser där kristna kan berika varandra över generationsgränserna. Med den längtan arbetar Ingela Wahl, nationell ledare för organisationen King's Kids. – Det har alltid varit Guds strategi att föra sitt rike vidare genom att vi talar om det med våra barn och delar med oss av våra andliga erfarenheter till dem, säger hon.

Feature · Publicerad 08:00, 21 apr 2019

Församlingen behöver medvetet fundera över hur alla åldrar kan mötas och samspela, mer än vi gör i dag, menar Ingela Wahl. Det handlar inte först och främst om att fira gudstjänst, där vi sitter bakom varandra i bänkraderna, utan om att finna mötesplatser där vi kan få utbyte av varandra, exempelvis i smågrupper.

– I kyrkan gör vi som i övriga samhället, vi delar gärna upp generationerna. Men tänk om vi kan bjuda in de äldre till ungdomssamlingarna eller tvärtom. Vi behöver släppa fram de yngre och deras nya, fräscha idéer för att vi inte ska stelna, säger Ingela.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...