Ida Gillsell, som är inne på sitt tionde år som föreståndare för Uskavigården, konstaterar att de inte har något ledigt på sin lägergårdsdel förrän efter mitten av augusti, och då bara i veckorna. På helgerna är det uppbokat till och med slutet av oktober.
– Det är helt fantastiskt. I år har jag nästan en klump i halsen för det är så mycket bokat, säger hon glatt.
Gården, som ligger vid sjön Usken, en och en halv mil norr om Nora, invigdes på pingstdagen 1939, som en ungdomsgård inom Missionsförbundet.
I dag ägs den av ett tjugotal församlingar inom Equmeniakyrkan samt ett tjugotal privatpersoner, och har även stugor, vandrarhem och camping. Som medlem i Kristna gårdar och hotell får gården hjälp med att nå ut till församlingar utanför det egna samfundet.
När det gäller lägerverksamheten handlar det till stor del om konfirmandläger och församlingsläger, men även idrottsföreningar och kulturföreningar bokar in sig.
– Vi har många stammisgäster som bokar samma vecka varje år, förklarar Gillsell.
Bland de privatgäster som kommer dit, finns till exempel de som vandrar på Bergslagsleden.
– Och så har det blivit väldigt populärt att samla släkten, konstaterar föreståndaren.
Uskavigårdens badplats, och den lunchservering de har under sommaren, är dessutom öppet för allmänheten.
På helgerna hålls det gudstjänster och konserter, där exempelvis Per-Erik Hallin och Sonja Aldén hör till årets gästande artister.
Vad skulle du säga är Uskavigårdens största tillgång?
– Det är helt klart naturen, omgivningarna. Det finns ett lugn över gården, det är en avkopplande plats och det är lagom stort, säger Ida Gillsell.