Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Vad gör jag åt min avundsjuka syster?

Jag har en tre år äldre syster som alltid har varit väldigt avundsjuk på mig, ända sedan vi var barn. Vi träffas ganska sällan, men jag har alltid en olustkänsla, en klump i magen, när vi ska ses. När vi träffas är hon alltid sur, otrevlig och kommer med negativa kommentarer. Hon bjuder aldrig oss till sig, utan förväntar sig att alla andra ska ordna och bjuda – jag och min familj, våra föräldrar eller vår yngre bror och hans familj. Jag blir alltid ledsen och arg, men jag förlåter henne gång på gång. Hon skulle däremot aldrig säga förlåt. Just nu känns det som om jag har kommit till en gräns, för hennes dotter har börjat ha samma elaka attityd mot min dotter som min syster har mot mig. Jag har kommit till en punkt då jag inte längre har någon lust att ha kontakt med henne. Men kan man verkligen säga det? Jag vill ju inte heller såra våra föräldrar.

Familjeliv · Publicerad 12:24, 2 sep 2019

Jag förstår att detta inte är lätt för dig! Det är tyvärr väldigt vanligt med syskonavund och att den som är avundsjuk – i stället för att ta ansvar för sin känsla – så lever han/hon ut den.

Din syster skulle behöva göra upp med denna känsla inom sig och bearbeta de sår hon har på insidan i stället för att lägga ut det på dig. Alla vuxna har ett ansvar för sig själv och sitt beteende. Det är aldrig okej att göra andra människor illa.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...