Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Så kan du ge dina barn bättre hjältar att se upp till

När ett par begagnade tofflor nyligen anlände med posten uppmärksammade min fyraårige son glatt att de hade bilder på både Spider-Man, Superman, Iron Man och Captain America. Jag såg frågande på honom. Hur kunde han namnen på alla dessa superhjältar – vissa av dem kände jag inte ens till?

Familjeliv · Publicerad 00:00, 16 apr 2023

Vi har inte sett filmerna, läst böckerna eller ens köpt deras leksaker. När jag frågade honom var han lärt sig om dessa superhjältar, ryckte han på axlarna och sade: ”Alla känner till dem, mamma!”

Han hade inte fel. Superhjälte­filmer, tecknade serier och kläder omsätter miljontals kronor världen över, år efter år. Och det är lätt att förstå varför. De goda som besegrar de onda och vanliga människor som får övernaturliga krafter och förmågor – detta är det budskap som vårt inre längtar efter, och som är inplanterat i oss av en kärleksfull skapare. Men när superhjältar från serier blir de enda hjältar vi visar våra barn, missar vi ett gyllene tillfälle.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10