Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Berätta för barnen hur det står till

Hur talar man med barn om att en förälder är utmattad? Vad är skillnaden på utmattning och depression? Karin Wennerlöf, utbildad socionom och samtalsterapeut, ger här svar på några viktiga frågor om psykisk ohälsa.

Familjeliv · Publicerad 09:00, 21 okt 2018

Sjukskrivningar som beror på psykisk ohälsa har ökat lavinartat de senaste fem åren. Utmattning är det som ökar mest, och Karin Wennerlöf menar att det går att balansera på gränsen till en utmattning under lång tid.

− Man kan ha levt med en inre och yttre stress i många år, men när det väl tippar över kan det gå från en timma till en annan.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...