Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Vad gör jag åt min avundsjuka syster?

Jag har en tre år äldre syster som alltid har varit väldigt avundsjuk på mig, ända sedan vi var barn. Vi träffas ganska sällan, men jag har alltid en olustkänsla, en klump i magen, när vi ska ses. När vi träffas är hon alltid sur, otrevlig och kommer med negativa kommentarer. Hon bjuder aldrig oss till sig, utan förväntar sig att alla andra ska ordna och bjuda – jag och min familj, våra föräldrar eller vår yngre bror och hans familj. Jag blir alltid ledsen och arg, men jag förlåter henne gång på gång. Hon skulle däremot aldrig säga förlåt. Just nu känns det som om jag har kommit till en gräns, för hennes dotter har börjat ha samma elaka attityd mot min dotter som min syster har mot mig. Jag har kommit till en punkt då jag inte längre har någon lust att ha kontakt med henne. Men kan man verkligen säga det? Jag vill ju inte heller såra våra föräldrar.

Familjefrågan · Publicerad 12:24, 2 sep 2019

Jag förstår att detta inte är lätt för dig! Det är tyvärr väldigt vanligt med syskonavund och att den som är avundsjuk – i stället för att ta ansvar för sin känsla – så lever han/hon ut den.

Din syster skulle behöva göra upp med denna känsla inom sig och bearbeta de sår hon har på insidan i stället för att lägga ut det på dig. Alla vuxna har ett ansvar för sig själv och sitt beteende. Det är aldrig okej att göra andra människor illa.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00