Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Min man drar sig undan vid konflikter, vad ska jag göra?

Jag och min man är så extremt olika. Vid konfliktfyllda situationer drar han sig undan och vill vara i fred. Han pratar inte gärna om vad han känner och tänker. Jag är tvärtom, öppen och vill reda ut allt direkt. Så fort min man blir tyst och drar sig undan mår jag jättedåligt, känner mig utestängd och blir arg och ledsen. Det värsta jag vet är att känna mig ensam och avvisad. Vad kan detta bero på och vad kan vi göra?

Familjefrågan · Publicerad 00:00, 12 dec 2019

Det låter som om ni har två helt olika anknytningsmönster. Det verkar som om din man har en undvikande anknytning. Personer som har detta mönster kan tycka att det är extremt jobbigt att tala och visa känslor. Ofta är de rationella och är också mer fåordiga. Vid sårade situationer drar de sig undan och man får ofta dra ur dem vad det är.

Detta mönster kan bero på att man som barn tidigt har fått lära sig att skruva ner sitt anknytningsbeteende och inte visa sina känslor. Det kan bero på att man som liten till exempel har blivit avvisad när man har visat sina känslomässiga behov.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00