Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Min man drar sig undan vid konflikter, vad ska jag göra?

Jag och min man är så extremt olika. Vid konfliktfyllda situationer drar han sig undan och vill vara i fred. Han pratar inte gärna om vad han känner och tänker. Jag är tvärtom, öppen och vill reda ut allt direkt. Så fort min man blir tyst och drar sig undan mår jag jättedåligt, känner mig utestängd och blir arg och ledsen. Det värsta jag vet är att känna mig ensam och avvisad. Vad kan detta bero på och vad kan vi göra?

Familjefrågan · Publicerad 00:00, 12 dec 2019

Det låter som om ni har två helt olika anknytningsmönster. Det verkar som om din man har en undvikande anknytning. Personer som har detta mönster kan tycka att det är extremt jobbigt att tala och visa känslor. Ofta är de rationella och är också mer fåordiga. Vid sårade situationer drar de sig undan och man får ofta dra ur dem vad det är.

Detta mönster kan bero på att man som barn tidigt har fått lära sig att skruva ner sitt anknytningsbeteende och inte visa sina känslor. Det kan bero på att man som liten till exempel har blivit avvisad när man har visat sina känslomässiga behov.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Putin: Ryssland har godkänt coronavaccin

Pandemi. Rysslands hälsodepartement har godkänt världens första vaccin mot coronaviruset efter mindre än två... tisdag 11/8 14:37

Räcker det inte att bara vara en god människa?

Mot väggen. Varför måste man tro på Gud – räcker det inte bara med att vara en god människa? /Sandra onsdag 12/8 00:00
E-tidning
Senaste magasinen