Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Min exman sviker vår son gång på gång, vad ska jag göra?

Min son Kevin är tolv år och bor med mig. Jag och sonens pappa är skilda. Min exman sviker ofta vår son genom att lova saker de ska göra och köpa, men gör det aldrig. Ibland ställer han även i sista minuten in helgerna när Kevin ska dit. Han kan också ha en irriterad ton på rösten när han pratar till Kevin. Så här har min exman alltid gjort. Jag ser att Kevin blir ledsen och besviken. Jag har försökt att tala med min exman, men han bara ignorerar det jag säger. Hur kan jag vara ett stöd för min son?

Familjefrågan · Publicerad 11:20, 15 nov 2019

Jag förstår att detta gör ont i dig. När vuxna vid upprepande tillfällen sviker sina löften och inte håller vad de lovar så känner sig barnen avvisade.

Barn kan inte tänka rationellt, utan vänder automatiskt skulden och skammen mot sig själv: ”Det är mitt fel att pappa eller mamma gör så här”. Då är det viktigt att våga tala om det som händer, och fråga barnet hur det känns när det inte blev en pappahelg, till exempel.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Putin: Ryssland har godkänt coronavaccin

Pandemi. Rysslands hälsodepartement har godkänt världens första vaccin mot coronaviruset efter mindre än två... tisdag 11/8 14:37

Räcker det inte att bara vara en god människa?

Mot väggen. Varför måste man tro på Gud – räcker det inte bara med att vara en god människa? /Sandra onsdag 12/8 00:00
E-tidning
Senaste magasinen