Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Jag och min man har svårt att nå fram till varandra!

Jag och min man förstår inte varandra ibland, vi kan helt prata förbi varandra. Det blir bråk och irritation och jag känner mig missförstådd och ensam, vilket kanske han också gör. Vid sådana tillfällen blir det kortslutning och vi brukar lägga locket på tills nästa gång det händer. Har du tips på hur man når fram till varandra?

Familjefrågan · Publicerad 08:50, 16 jun 2019

Ibland har vi föreställningen om att alla andra tänker och känner precis som en själv. Eller att man tror att den andre borde veta. Det är här det kan bli en krock som gör att man inte når fram till varandra. Det blir ett så kallat ”låst läge”. I det relationella är förståelse och kommunikation väldigt centralt för att båda ska må bra i en relation.

Förståelse och kommunikation handlar om mentalisering. Mentalisering innebär att kunna se sig själv utifrån och andra människor inifrån. Alla människor uppfattar verkligheten utifrån sina erfarenheter, kunskaper och mognad. Det krävs en viss ansträngning när vi ska försöka förstå andra och även oss själva.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10