Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Jag hamnar i min mans skugga, vad ska jag göra?

Min man är extrovert och social, han älskar att umgås med människor och är väldigt omtyckt. Jag är mer blyg och tillbakadragen. Ofta känner jag mig underlägsen, som att han är mycket bättre än mig, att jag inte är lika mycket värd. Det känns som om jag lever i hans skugga.

Ofta kommer människor fram till mig och säger ”vilken fantastisk man du har”. Givetvis är jag stolt över honom, men jag blir samtidigt sårad. Jag önskar att någon kunde säga detsamma om mig också. Egentligen kanske jag har mer att ge, men jag känner att jag aldrig kan mäta mig med honom.

Vad ska jag göra? /Lina

Familjefrågan · Publicerad 00:00, 29 apr 2023

Hej Lina! Vi människor har en tendens att jämföra oss med andra och då oftast med dem som vi upplever har egenskaper, personligheter och en livssituation vi avundas eller önskade att vi hade. Det kan leda till att vi känner oss underlägsna och mindre värda. Jämförelsen med andra blir ofta ett gissel för oss, inte minst på grund av att världens sätt att värdera skiljer sig så mot vad vår Gud värderar.

Min uppmaning till dig, och oss alla andra, är därför att ställa frågan: ”Vem har Gud skapat mig till?” Psalmisten utbrister till Gud i Psalm 139:14: ”Jag tackar dig för att jag är så underbart skapad. Underbara är dina verk, min själ vet det väl.”

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10