Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Hur ska jag hantera mina panik-ångestattacker?

Jag har sedan ett år tillbaka lidit av panikångestattacker. I början hade jag flera i veckan då jag hyperventilerade av skräck, men det är inte lika hemskt nu. Jag är noga genomsökt av läkare och är i övrigt helt frisk. Jag upplever inte att jag tänker på något särskilt då de kommer, utan de kan komma i olika sammanhang och tillfällen, även när jag är lugn. Jag har länge haft det väldigt stressigt på jobbet, med nedskärningar och omstruktureringar. Det har också hänt saker inom familjen som har tagit mycket av min kraft. Jag har inte varit sjukskriven. Attackerna är oerhört obehagliga, det känns verkligen som om jag ska dö.

Familjefrågan · Publicerad 00:00, 23 mar 2019

Jag förstår att du har det jättejobbigt! Har man aldrig haft en panikattack kan man inte förstå hur hemskt det är. Som du skriver tror man att man ska dö, det känns verkligen så. Men i själva verket är det tvärt om – du är väldigt levande när du får en panikattack. Hela nervsystemet är nämligen påkopplat då.

När man får panikattacker är det oftast ett tecken på att man under lång tid har haft stark press och stress. Ofta har man tryckt ner många känslor. När detta kommer upp så kan man säga att det är ”sammanpressade känslor som kommer upp i ett vulkanutbrott”. Attacken kan också komma plötsligt.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00