Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Hur får vi liv i vårt tråkiga förhållande?

Jag och min man har varit tillsammans i drygt 18 år. Vi har det bra utåt sett, men jag tycker att vårt förhållande numera är tråkigt. Vi har liksom tappat varandra och arbetar mest på varsitt håll. Vi har tre söner. Har du något bra tips?

Familjefrågan · Publicerad 00:00, 2 maj 2020

Jag förstår att detta är jättejobbigt för er! Jag skulle vilja säga att det finns några betydelsefulla komponenter i ett äktenskap som är viktiga för att en relation ska må bra. Det är bland annat att det finns ett jag, ett du och ett vi. För mycket eller för lite av dessa tre ger obalans och är tärande eller kvävande för relationen.

Till exempel om det bara finns ett vi – om du inte umgås med någon annan än din partner – så tillförs inget syre till relationen, som då kan kännas kvävande. Då kan man behöva få göra saker på egen hand, till exempel träffa vänner, träna, promenera och ha intressen utan att din partner är med.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00