Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Finns det hopp om äktenskapet efter att min fru var otrogen?

För cirka fyra månader sedan berättade min fru att hon varit otrogen med en man på jobbet när de var på tjänsteresa förra året. Hon har haft dåligt samvete sedan dess och orkade inte längre bära på detta, så därför berättade hon det för mig.

Hon säger att det inte betydde något. Jag blev chockad. Trots att min fru har bett om förlåtelse många gånger och verkar uppriktigt ledsen så kan jag inte komma över sveket. Hur ska jag kunna förlåta min frus otrohet? Jag älskar henne, ändå funderar jag på att separera. Vad ska jag göra? /Gustav

Familjefrågan · Publicerad 00:00, 22 jan 2022

Hej, Gustav! Jag förstår att detta måste ha varit en chock för dig! Först och främst så behöver du få bearbeta det som har hänt. Du skulle behöva få prata med någon där du kan få tala om dina känslor och tankar hur många gånger som helst.

Tilliten till din fru är just nu bruten. Det tar tid att bygga upp ett förtroende igen. Kanske blir det aldrig som det har varit, men det behöver inte betyda att det inte skulle fungera.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10