Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Stakset: "Vi kristna behöver omvända oss"

Jag är så tacksam till den svenska kristenheten som tagit emot en trasig själ som mig med öppna armar. Från djupet av mitt hjärta är jag tacksam! Det skriver Sebastian Stakset i ett debattinlägg om sin egen förvandling och där han talar rakt om de behov han ser i kristenheten. "Självrättfärdiga tankebyggnader måste brytas i Jesu namn. Samfundstänket måste slipas ner", menar han.

Debatt · Publicerad 10:55, 4 sep 2017
Detta är en opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

"När de fick den, klagade de på husbonden och sade: De där som kom sist har arbetat en enda timme, och du har jämställt dem med oss som har stått ut med dagens slit och hetta. Han svarade en av dem: Min vän, jag är inte orättvis mot dig. Var du inte överens med mig om en denar? Ta det som är ditt och gå. Men jag vill ge den siste lika mycket som jag gav dig. Får jag inte göra som jag vill med det som är mitt? Eller ser du med onda ögon på att jag är god?” Matteusevangeliet 20:11-15

Jag är så tacksam till den svenska kristenheten som tagit emot en trasig själ som mig med öppna armar. Från djupet av mitt hjärta är jag tacksam! Vad jag däremot inte är beredd att göra är att ge någon människa äran för ett verk som är gjort av Gud. All ära tillhör Gud. 

Jag har varit ”känd” i mitt tidigare liv. Jag har även tidigare varit inbjuden och åkt land och rike runt. Fått high fives och tagit selfies. Samlat skaror. Men inuti fanns ett stort ekande hål av mörker. Inuti rörde sig stora demoner och mörka makter styrde mina steg. Hatet brann. När jag beslöt i maj 2016 att lämna allt och följa Jesus var det ett radikalt beslut. Jag lämnade verkligen allt. Jag lämnade alla uppdrag jag hade i världen, varje vänskapsbindning, affärsuppgörelse, bröt varje kontrakt och avtal, ja allt som förr var vinst för mig räknar jag nu som förlust för Kristi skull. 

Detta beslut fattade jag efter månader av kamp i min bönekammare. Tårar och rop. Befrielser. Innan man dödar Goliat i det offentliga måste man lära sig att döda lejon och björnar i det tysta som någon sa. Det var där inne i bönekammaren som jag lärde mig att höra den helige Andes röst och lyda hans instruktioner. Jag satt fast i helvetet. Jag har varit nära på att bli mördad, Gud räddade mig. Krockat med bilar i höga hastigheter. Gud räddade mig. Lidit av flera överdoser. Gud räddade mig. Varit fastkedjad i drogberoenden. Gud räddade mig. Jesu blod renade mig från synd och bröt alla kedjor och beroenden och bindningar. Jesus vet hur mycket jag älskar honom. Jesus gjorde mig fri. Ingen annan. Om ni varit med mig under åren i kriminalitet, fängelse och misär skulle ni förstå. Den osannolika upprättelse jag och min familj fått genomgå är 100 procent Guds verk. All ära är till Gud!

Jesus och jag har varit med om mycket det senaste året. Sett så ofattbart många människor fatta heliga beslut att följa Jesus. Sett en döv kvinna få sin hörsel tillbaka. Sett många människor bli befriade från demoner. Sett människor bli upprättade och helandemirakel på många platser. Guds tid för Sverige är här. Jag om någon förstår att Gud är den som ligger bakom allt detta. Inte jag. Inte ni. För jag var en stor skit, en lögnare och en våldsman. Men nu har Gud gett mig ett helt nytt liv. Jag förstår varför Paulus gick tillbaka in i staden och fortsatte predika efter att han blivit stenad. Jag förstår Petrus iver att sprida budskapet trots förföljelsen. För de visste vad Herren räddat dem ifrån. De förstod nåden och omvändelsen.

Varför reser jag runt i dag? En enda agenda har jag och mina pastorer – att folk ska få möta den Jesus jag har mött. Den Jesus som förvandlar, upprättar och älskar en hur smutsig man än är. Den Jesus som vill rädda Sverige. Det handlar inte om oss. Det handlar om Jesus. 

Det är inte kristna i Sverige som har räddat mig. Det är Kristus själv. Jag är så tacksam över mina pastorer och församling som axlade rollen att under tre års tid lära mig tillräckligt mycket om Herren för att jag skulle våga lämna allt och följa honom. Genom att de själva vittnade om Jesus, inte bara med ord utan genom sina liv. Jag tror att vi alla måste se att omvändelse är något som bör vara aktivt i vårt liv varenda dag. Jag tror att Herren står vid dörren och väntar på att detta landet ska vända om. Och jag tror att de första han väntar på ska omvända sig, ja det är just vi kristna. 

Självrättfärdiga tankebyggnader måste brytas i Jesu namn. Samfundstänket måste slipas ner. (Jag reser runt i samtliga samfund och jag möter kärlek överallt. Vi måste komma ihåg att vi är EN kropp och inte flera.) Traditioner måste brytas, felaktig ekumenik måste gå och Den helige Ande MÅSTE få leda Guds församling i Sverige. Den enda enhet vi ska sträva efter är enheten i Anden. Inte mänsklig enhet.

Ingen förtjänar Jesus. Evangeliet handlar om nåd. Ibland kanske det är lättare att ge Gud äran när man vet att ja, jag är en stor skit, en lögnare och en våldsman. Men inte nu längre. För nu lever Kristus i mig. 

Mitt nya liv kom när jag insåg hur fel jag hade haft, hur illa jag hade betett mig och då föll ner på mina knän, rev sönder mitt hjärta och bad Gud att förlåta mig. Först när vi gör detta, ödmjukar oss och i uthållig bön söker Guds ansikte, kommer vi att se läkedom för vårt land. 

”Men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land.” Andra Krönikeboken 7:14

Först när vi ödmjukar oss och i uthållig bön söker Guds ansikte, kommer vi att se läkedom för vårt land.

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00