Herre, upp i himlen räcker din nåd, din trofasthet ända till skyarna.
Psaltaren 36:6

Världen idag

En ny Jesusmanifestation för Sverige

Att söka Gud, är alltid nyckeln till nationers räddning, skriver pastorsparet Carolina och Lennart Torebring här och uppmanar till en kraftfull allkristen uppslutning på Friends Arena tre dagar i oktober. ”Vi kan inte annat än beundra ett sådant tilltag och tänka på vad som skulle hända om vi alla tillsammans som Kristi kropp i Sverige skulle fylla Friends Arena”, skriver de vidare.

Debatt · Publicerad 00:01, 8 jul 2016
Detta är en opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Midnattstimmen är slagen för vårt älskade land Sverige. Det börjar bli trångt i åsiktskorridoren samtidigt som,  i dessa dagar,  religionsfriheten är allvarligt hotad genom nya förslag som bearbetas i Sveriges riksdag. Rätten till att ge våra barn en kristen fostran är i farozonen och könsneutraliseringen är på stark framfart och redan etablerad som  "sanning" på landets högskolor. Humanisterna tar allt högre ton och menar att vårt land inte längre har en tro på Gud, vilket de anser vara en förlegad tanke som skrotats för länge sedan.

Terrorhotet vilar som en dov skugga över Europa och radikal fundamentalism frodas i våra förorter. Till detta kommer en stor oro bland landets högsta ledare inom militär och försvarsmakt då Sveriges territorium kränkts flera gånger utan någon som helst förklaring.

Som om detta inte vore nog har våldet, främlingsfientligheten och kriminaliteten ökat och blivit en daglig nyhet på våra appar och i våra tv soffor.

Allt fler barn och unga kränks sexuellt och deras själsliga sår och trauman är oerhörda. Jag tror att du som läser instämmer, men precis som vi, orkar du inte ta in detta i ditt hjärta utan att uppgivas. Sverige är i dag ett land som i många stycken blivit sjukt, infekterat och djupt sårat på grund av att vi vänt oss bort från Honom som älskar oss och skapat oss för att leva för och genom honom. 

När vi själva går till en doktor för att vår hälsa vacklar, börjar det alltid med att doktorn ställer en diagnos. Vi som Guds församling måste också våga se vår nations verkliga tillstånd, utan att tappa modet eller gå under. Vi måste se vad som krävs för att ett helande ska kunna ske. En diagnos är första steget till förändring. Över hela vårt land talar man i sommar på konferenser och gudstjänster om nödvändigheten av denna förändring, vår nations helande. Det bådar gott och Guds välbehag kommer över oss när vi inser sanningen om oss själva, omvänder oss och söker Honom av hela vårt hjärta.

Det underbara är att vi som lever nu fortfarande kan göra en skillnad genom våra hjärtans överlåtelse, genom att be och genom att fatta heliga beslut att gå i rätt riktning. Vi kan precis som Kung Asa  i Juda, riva ner alla avgudaaltaren och offerhöjder i vårt land, genom att predika det sanna evangeliet om synd, rättfärdighet och dom. Vi kan i stor kärlek uppmana alla, både stora och små att på nytt söka Herren som i forna tiders väckelser. Vi kan genom detta skapa frid och återigen bygga upp murarna av beskydd runt vår nation. 

Kung Asa säger vad Gud vill säga till oss som hans församling i dag;  "Landet är ännu vårt, därför att vi har sökt Herren, vår Gud. Vi har sökt honom, och han har gett oss ro på alla sidor."  (2 Krönikeboken 14:2-7)

Att söka Gud, är alltid nyckeln till nationers räddning. Det går som en tråd genom hela Bibeln. Tillsammans med alla underbara konferenser denna sommar har nu Sverige fått en unik möjlighet som skulle kunna bli en stor välsignelse och ett mäktigt genombrott för vår gemensamma tro och övertygelse.  

Pastor Ben Fitzgerald från Bethel Church i Redding, USA, säger sig ha fått ett ”tilltal från himlen” att Gud vill beröra Sverige med väckelse. Av den anledningen har han i tro hyrt Sveriges största arena, Friends Arena i Solna, den 28-30 oktober. Arenan rymmer mellan 40.000-60.000 personer. Priset för dessa tre dagar skulle få de flesta av oss att hisna, men denne man har full tro på att Gud förser med det ekonomiska när han lyder Gud. Talarna på detta event, som går under benämningen, " Awakening" (Uppvaknande) är alla starka Gudsmän som kommer att förkunna ett kraftfullt budskap om Kristi kors.

Vi är både förundrade  och överväldigade av  att en man som inte är född i vårt land är villig att ta ett så stort steg och för att Gud lagt vårt land på hans hjärta. Med beundransvärt mod har han tagit detta beslut med risken att vi kanske avfärdar hela projektet och väljer att inte komma. Vi kan inte annat än beundra ett sådant tilltag och tänka på vad som skulle hända om vi alla tillsammans som Kristi kropp i Sverige skulle fylla Friends Arena med alla våra församlingar och tillsammans med deras team gå ut på gator och torg och evangelisera under dessa tre dagar.

"Enade vi stå men söndrade vi falla", lyder det gamla ordspråket och hur sant och nödvändigt är det inte att vi i dessa tider av mörker över jorden står tillsammans? Vi som alla har ett och samma huvud, Jesus Kristus och ett och samma DNA genom Jesu dyrbara blod. 

Låt oss därför  boka in dessa dagar i vår almanacka och ge våra hjärtan, vår tid och vår kraft för det land vi bor i och älskar. Låt oss ödmjuka oss inför Gud genom att ödmjuka oss inför varandra.

Tänk vilket jubel det kommer att bli på Friends Arena när tusentals troende höjer sina röster och står upp för sin tro mitt i vår huvudstad! Vem kan då säga att Gudstron inte längre är aktuell i vårt land?

Vi kan inte annat än beundra ett sådant tilltag och tänka på vad som skulle hända om vi alla tillsammans som Kristi kropp i Sverige skulle fylla Friends Arena.

Misstänkt båt var i Sverige före Nord Stream-sabotaget

Nord Stream. Den tyska segelbåten Andromeda misstänks ha använts vid sprängningarna av gasledningarna Nord... onsdag 27/9 19:00

När ska polletten trilla ner hos våra teologer och pastorer?

Ledare Tidskriften The Spectator, en brittisk veckotidning med fokus på politik, publicerade förra veckan... onsdag 27/9 00:10

Trefaldighetskyrkan i Arvika utsatt för skadegörelse

Arvika. Trefaldighetskyrkan i Arvika har utsatts för omfattande skadegörelse. Kyrkan är därmed för... onsdag 27/9 16:00

Deltagare brast ut i lovsång när konferens bombhotades

USA. Ett bombhot tvingade en kristen konferens i USA att avbrytas. Deltagarna evakuerades till ett... onsdag 27/9 13:00

Yom Kippur – en medicin mot offermentalitet

Israelkrönika I går (måndag) inföll Yom Kippur i Israel. Under dagen befann jag mig i Tiberias tillsammans med en... onsdag 27/9 00:00