Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Visdom är vad vi behöver

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 4 mar 2019

Ofta står vi rådlösa inför komplexa och svåra valsituationer i livet. Vilken väg ska vi gå? Hur ska vi agera? Vilken väg är den rätta? Är det rätt att agera överhuvudtaget eller kanske bättre att bara avvakta? Tiden går allt fortare och valmöjligheterna strömmar mot oss. Viktiga val med långsiktiga konsekvenser och mindre viktiga val, men likväl ett ständigt väljande av väg. Val av världsbild, val av utbildning, val av boende, val av arbete, val av livskamrat, val av fritidsengagemang, val av försäkringar, val av bil, val av politiskt parti, val av PPM fonder, val av teleabonnemang, val av säkerhetslås, val av diet, val av träningsform…puh. Det tar aldrig slut. Vi har inget val, vi måste välja. Ständigt. Och vi måste välja förståndigt. Bra val där, Almkvist. Hur kunde du välja det, är du inte klok? Våra val får konsekvenser. Domen blir hård. Det man sår får man skörda.

Visdom. Vi behöver visdom. Hur får man visdom?  Gud, kan du hjälpa oss? Ja, svarar Gud i Skriften, det finns en väg till visdom. Grunden för all sann visdom är respekten för det heliga, ja för den Helige. ”Att vörda HERREN är början till vishet, att känna den Helige är förstånd” (Ords 9:10). När en människa djupt inom sig inser att hon inte är universums centrum, att hennes eget förstånd inte är tillräckligt stort för att lösa livets mysterium och när hon ödmjukt börjar söka skapelsens Herre börjar vishetens soluppgång inom henne. Nästa steg blir att söka Skaparens ord.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...