Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Välj Gud eller mammon

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 7 jan 2019

I den kristna församlingens historia har det alltid funnits män och kvinnor som längtat efter mer, sökt djupare och ivrigt strävat efter ett rikare liv i Gud. Ofta har denna gudstörst väckts utifrån en förtvivlan över ondskans härjande i världen, kyrkans ljumhet och det egna hjärtats orenhet. Ropet att ”det måste finnas mer” har vuxit sig allt starkare och till slut har man lämnat allt som bundit, både materiella tillgångar och positioner, för att dra sig undan i ensamhet. Tagit tid inför Gud i öknen. Sökt sanningen om både sig själv och Gud.

Ofta är det just dessa män och kvinnor som sedan, längre fram i historien, blir kallade helgon, trots att de nog själva skulle le åt det omdömet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

En skammens vecka i FN

Israelkommentar Vad förenar skurkstater såsom Kuba, Iran, Nordkorea och Venezuela? De senaste åren har representanter för bland annat dessa regeringar samlats i...

Rapport: Rättsosäker prövning av konvertiter

Kyrkornas konvertitutredning Asylprövningen för afghaner som konverterat till kristendom är rättsosäker och godtycklig, enligt en kartläggning som omfattar 619 afghanska...