Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Välj Gud eller mammon

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 7 jan 2019

I den kristna församlingens historia har det alltid funnits män och kvinnor som längtat efter mer, sökt djupare och ivrigt strävat efter ett rikare liv i Gud. Ofta har denna gudstörst väckts utifrån en förtvivlan över ondskans härjande i världen, kyrkans ljumhet och det egna hjärtats orenhet. Ropet att ”det måste finnas mer” har vuxit sig allt starkare och till slut har man lämnat allt som bundit, både materiella tillgångar och positioner, för att dra sig undan i ensamhet. Tagit tid inför Gud i öknen. Sökt sanningen om både sig själv och Gud.

Ofta är det just dessa män och kvinnor som sedan, längre fram i historien, blir kallade helgon, trots att de nog själva skulle le åt det omdömet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Har politikerna lärt sig läxan från förra valkampanjen?

Israelkommentar Man skulle kunna tro att med två val så tätt inpå varandra som april och september, borde resultaten bli ganska lika. Men det är verkligen inte...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...