Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Vaka och be!

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 11 feb 2019

Jag och min fru håller på att upptäcka mer av djupet i bönen Fader vår. Även om den ofta bes på en knapp minut från början till slut, så menar ju många att den enligt rabbinsk tradition mer ska ses som en mönsterbön och uppräkning av de områden som Jesus lärde sina lärjungar och oss att täcka in i vår dagliga bön.

Att bönen inleds med ”Vår Far i himlen” visar att vi alltid ska börja med att fokusera vår bön på Herren själv, inte på oss själva eller behov och omständigheter runt omkring oss.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...