Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Uthållig bön ger stor lön

Bönekrönika · Publicerad 09:47, 25 feb 2019

Hebreerbrevets författare skriver: ”Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat” (Hebr 10:36). Löftenas uppfyllelse, bönesvaren, kommer inte automatiskt på en gång. För att få se bönesvar, verkligen uppleva konkreta gudsingripande i våra liv, krävs det att vi som bedjare också uppfyller de villkor Gud ställer på oss.

Uthållighet är ett av dessa avgörande egenskaper. Det krävs uthållighet att konsekvent göra Guds vilja och vara viss om att i tidens längd kommer resultaten. På sådd kommer skörd. Precis som bonden för en tid ’förlorar’ sitt utsäde i jordens mörka mylla upplever bedjaren att böneorden ’försvinner’ ut i tomma rymden. Men det händer oerhörda saker i det fördolda. Så en dag växer skörden upp. En dag vänder Gud böneskålen och bönesvaret kommer. Här krävs trons uthållighet. Trons visshet. Den otålige kan varken bli bonde eller bedjare.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.