HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Sverige sätts på drejskivan den 6 juni.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 31 maj 2018

Sverige som nation och folk har en kallelse från Gud. Han ser brustenheten, smärtan och den unga tonårstjejen som under vintern skurit sig i armen 52 gånger. Nu på sommaren kan alla se hennes ärr. Vill du be för henne och dem som längtar efter frid i vårt land på nationaldagen? Jehova Shalom,Herren är frid (Dom 6:24).

Ett namn som beskriver Gud är Jehova T'sidkenu –Herren min rättfärdighet (Jer 23:5.) Jesu blod köper oss fria. Herren är vår rättfärdighet. När Jeremia förmedlade denna profetia var Juda rike på väg att falla. Landet var fullt av avgudadyrkan, förtryck och våld. Det nordliga kungariket, Israel, hade gått i fångenskap 100 år tidigare och Juda rike hade till synes ingenting lärt av Guds dom över dem.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...