Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Sexuell renhet skapar tro

Bönekrönika · Publicerad 13:36, 6 jan 2019

Ett av bönens självklara syften är bönesvar. Naturligtvis. Även om bönen ytterst handlar om relation med Gud, så ber vi ju med syftet att få bönesvar. Att betrakta bön som endast en psykologisk inre bearbetning eller en fin tradition är inte detsamma som biblisk bön. En sann bedjare är en bedjare som faktiskt tror att Gud hör bön och låter sig påverkas av den. Utan den tron har bönen ingen effekt. ” Utan tro är det omöjligt att behaga Gud, för den som kommer till Gud måste tro att han finns och att han lönar dem som söker honom” (Hebr 11:6).

Tror du att Gud finns? Tror du att Gud vill belöna dig när du ber? Om ditt svar är ja, vad väntar du på? Be! Be mer! Tro större ting! Skulle då någonting vara omöjligt för Gud?

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Har politikerna lärt sig läxan från förra valkampanjen?

Israelkommentar Man skulle kunna tro att med två val så tätt inpå varandra som april och september, borde resultaten bli ganska lika. Men det är verkligen inte...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...