Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Röj undan hinder för bön

Bönekrönika · Publicerad 08:42, 6 maj 2019

Varför svarar inte Gud på mina böner? Varför är himlen så tyst? Finns det hinder för bönesvar? Hinder som jag själv kan vara med att undanröja? Frågorna är många och ofta relevanta när det gäller dynamiken bön kontra bönesvar, Guds vilja kontra min vilja, min tidtabell kontra Guds tidtabell. 

Även om det alltid kommer att finnas ett mått av mysterium i den levande gemenskapen mellan himlens Gud och oss enkla människor – Gud är inte en maskin som producerar bönesvar bara vi matar in rätt ingångsvärden – så finns det i Bibeln tydliga instruktioner på hinder som bör undanröjas för att Gud ska svara på bön.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Vad är Palestina och vilka är palestinierna?

Israelkommentar Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta, som så mycket annat när det gäller...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...