Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Namnet över alla namn

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 15 okt 2018

Om det ringer på din dörr och några okända män står utanför och vill komma in blir naturligtvis din första fråga vilka de är och varför de vill in i ditt hus. Det du egentligen frågar efter är i vems namn, vems auktoritet, de anser sig ha den rätten. Beroende på svaret öppnar eller stänger du din dörr. Polisen och brandkåren har auktoriteten att komma in, till och med mot din vilja, men det har inte försäljare eller sekteristiska dörrknackare. Det är med andra ord en fråga om auktoritet.

Gud har i Jesus Kristus gett oss troende ett namn, en auktoritet, som är så mäktigt att alla andra namn måste böja sig för det. När vi, på Guds uppdrag, bildligt talat knackar på de dörrar han sänder oss till måste de öppnas. Namnet Jesus är huvudnyckeln. Paulus skriver: ”Därför har Gud också upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn för att i Jesu namn alla knän ska böjas, i himlen och på jorden, och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud Fadern till ära” (Fil.2:9-11). Detta är en mäktig proklamation.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...