Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Namnet över alla namn

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 15 okt 2018

Om det ringer på din dörr och några okända män står utanför och vill komma in blir naturligtvis din första fråga vilka de är och varför de vill in i ditt hus. Det du egentligen frågar efter är i vems namn, vems auktoritet, de anser sig ha den rätten. Beroende på svaret öppnar eller stänger du din dörr. Polisen och brandkåren har auktoriteten att komma in, till och med mot din vilja, men det har inte försäljare eller sekteristiska dörrknackare. Det är med andra ord en fråga om auktoritet.

Gud har i Jesus Kristus gett oss troende ett namn, en auktoritet, som är så mäktigt att alla andra namn måste böja sig för det. När vi, på Guds uppdrag, bildligt talat knackar på de dörrar han sänder oss till måste de öppnas. Namnet Jesus är huvudnyckeln. Paulus skriver: ”Därför har Gud också upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn för att i Jesu namn alla knän ska böjas, i himlen och på jorden, och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud Fadern till ära” (Fil.2:9-11). Detta är en mäktig proklamation.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...