HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mitt i fastan för Sverige

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 25 mar 2019

I alla tider har Gudsfolket dragit sig undan för att söka den levande Guden. Söka Anden. Söka i Guds levande ord. Stilla sig så man personligen kan höra rösten från Mästaren själv.

Vi är mitt i fasteperioden innan påsken. ”När ni fastar...” – i Matteusevangeliet 6:16–18 undervisar Jesus om bön och fasta som en naturlig del i ett fungerande böneliv. Det finns områden och förhållanden där det inte räcker med ”vanlig bön”. Gud har då gett oss ett viktigt medel om vi vill nå längre i vårt andliga liv. Om vi vill uppleva mer av Guds kraft och härlighet i församlingens verksamhet. Om vi önskar se också de omöjliga böneämnena förvandlas till bönesvar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...