Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Korset – kärlekens symbol

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 15 apr 2019

Profeten Jesajas mäktiga ord ekar genom historien: Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi såg honom som hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han blev genomborrad för våra brott, slagen för våra synder. Straffet blev lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade (Jes 53:5).

Profeten talar om den lidande Messias, den föraktade och av människor övergivna frälsargestalten som en gång ska framträda som ett rotskott ur torr jord (v 2), det vill säga, när han kommer sker det i ringhet och enkelhet på en avlägsen plats. Han, Messias, kom som ett barn, född i Bethlehem. Vem såg och vem förstod? Den gamle Simon i templet såg, profetissan Hanna såg – bedjarna förstod långt mer än prästerna och teologerna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Har politikerna lärt sig läxan från förra valkampanjen?

Israelkommentar Man skulle kunna tro att med två val så tätt inpå varandra som april och september, borde resultaten bli ganska lika. Men det är verkligen inte...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...