HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Korset – kärlekens symbol

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 15 apr 2019

Profeten Jesajas mäktiga ord ekar genom historien: Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi såg honom som hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han blev genomborrad för våra brott, slagen för våra synder. Straffet blev lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade (Jes 53:5).

Profeten talar om den lidande Messias, den föraktade och av människor övergivna frälsargestalten som en gång ska framträda som ett rotskott ur torr jord (v 2), det vill säga, när han kommer sker det i ringhet och enkelhet på en avlägsen plats. Han, Messias, kom som ett barn, född i Bethlehem. Vem såg och vem förstod? Den gamle Simon i templet såg, profetissan Hanna såg – bedjarna förstod långt mer än prästerna och teologerna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...