Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Jesus Kristus och sagan om blomsterflickan

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 22 dec 2018

Kanske känner du till sagan om kungen och blomsterflickan? I den blir den mäktige monarken kär i en alldeles vanlig flicka som står och säljer blommor på torget. När han planlägger hur han ska kontakta flickan blir hans första idé att komma ner till torget i pompa och ståt. Vid närmare eftertanke börjar han dock inse att det är stor risk att flickan bara blir ”bländad” av hans grannlåt. Därför förklär han sig till en fattig tiggare och beger sig ner till blomsterstånden för att försöka vinna hennes hjärta.

Julevangeliet har både likheter och skillnader med ovan nämnda saga. En viktig skillnad är att Lukas är noga med att påpeka att Jesu födelse inte är en saga eller en myt, utan en historisk händelse. Han inleder därför med att påvisa att födelsen ägde rum vid en bestämd tid och på en specifik plats.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Ledare Dådet i Christchurch Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt...