Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Herren vill träna oss att inte reagera med fruktan och oro i kommande tider.

Bönekrönika · Publicerad 05:00, 8 aug 2018

Hur hanterar vi som kristna nyhetsflödet i alla olika nyhetskanaler och i sociala medier? Reagerar vi med fruktan och oro på utvecklingen runt omkring oss, ber vi med de drivkrafterna? När vi reagerar känslomässigt utan att först söka Herren i bön, finns det risk för det. Bakom sensationella rubriker finns ofta motiv att påverka, vissa gånger omedvetet på grund av journalistens politiska åsikter eller det som är politiskt korrekt, andra gånger medvetet genom så kallade ”Fake News” för att påverka ett val till exempel.

Jag tror att Herren vill att vi ska vara samhällstillvända i den bemärkelsen att vi lyfter upp aktuella nyheter i bön. Många står också i bön för Sveriges läge med skogsbränder, böndernas situation, den politiska situationen inför valet i höst, oroligheter i Östersjöområdet, hot om terrorattacker med mera.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...