Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Håll blicken fäst vid korset

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 28 jan 2019

Vi har förstått att det finns ett samband mellan hur vi väljer att leva och hur effektiva våra böner är. Gud lyssnar inte bara på bönen utan betraktar också bedjaren. Det har betydelse med vilket  hjärta (läs: innersta motiv) vi kommer inför Gud med våra böner. Det handlar inte om vår duktighet, vår intelligens eller böneteknik utan om hjärtats renhet.

David skriver: Herren är nära dem som har ett förkrossat hjärta (Ps 34:19). Närheten till bönesvarens Gud är kopplad till vårt hjärtas status. Salomo skriver: Mer än allt som ska bevaras, bevara ditt hjärta, för därifrån utgår livet (Ords 4:23).

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...