Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Gud vill ändra på vårt samhälles inriktning

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 29 aug 2018

En av församlingens viktigaste kallelser är förbönstjänsten i dess olika uttrycksformer. I 1 Timoteusbrevet 2:1–2 skriver Paulus:”Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt.” Detta är inte en from vädjan av aposteln; nej, det är en kraftfull uppmaning till församlingen att efter Andens ledning göra bönetjänst inför Herren där både det personliga livet och samhällslivet berörs.

Vi är inne i slutspurten av valrörelsen och nu bör denna viktiga bönetjänst få det största utrymme i både stora och små sammankomster.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Boråspastorer avtackas efter 30 år i samma församling

Stafettväxling. I helgen avtackas Peder Teglund som pastor för Borås Kristna Center, en församling han grundade för 30 år sedan. Samtidigt installeras hans ersättare...