Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Gud reser i dag upp ett ledarskap som vill ära Herren och hans närvaro.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 11 jul 2018

Jag tror att en nyckel till vårt land är tillbedjan och musik inför Herren. Sverige har en kallelse att låta ett ”ljud” komma inför hans tron här uppe i norr. Tillbedjan – den högsta formen av bön – ser vi beröra Guds hjärta i kung Davids liv. Vill du finna Davids nyckel, som kan öppna upp dörren till Faderns hjärta, vill jag uppmuntra dig att söka den i lovsången. De kungar och ledare som lyckades väl, sökte en förnyelse av Davids tabernakel – det vill säga lovsångstjänsten.

Under prästen Jojadas tid var det en upprensning av Baalsdyrkandet. Han använde denna Davids nyckel. Han ställde ut levitiska präster som David hade indelat i olika grupper för tjänstgöring i Herrens hus, med jubel och sång efter Herrens anordning (2 Krönikeboken 23:18).

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Inspireras av brittisk ensamhetsminister

Ett dödshot för individer och kostnad för samhällsekonomin. Ensamhetens konsekvenser har fått uppmärksamhet i Storbritannien där regeringen lanserat...

Trettio år i fängelse för ett förlorat barn

Ledare Lagstiftning Trettio år är en lång tid för den som sitter i fängelse. I Sverige är det ett straff som så gott som aldrig utdöms. Snitt-tiden i fängelse för så...