Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Gör anspråk på din Faders namn

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 26 nov 2018

När min fru gifte sig med mig fick hon namnet Sandberg och del i allt vad det står för: beskydd, försörjning, rättigheter. Likaså våra barn i vår familj. Namn i Bibeln gavs ofta av en viss betydelse. Abram blev Abraham, Sarai blev Sara, Jakob blev Israel, Simon blev Petrus, Saul blev Paulus. När vi nämner en viss person ser vi denna framför oss och vad den personen står för.

I Fader vår står det ”helgat var ditt namn" (min kursivering). Vi ber att hans namn ska bli gjort heligt. Vi kan helga Guds namn genom våra böner, vår lovsång, vår överlåtelse och vår livsstil. Du kan resa upp ett böne- och lovsångsaltare i ditt hem, på din arbetsplats, i din kyrka, i din stad och i ditt landet. Guds rike kommer med rättfärdighet, frid och glädje i den helige Ande.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...