Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Gör anspråk på din Faders namn

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 26 nov 2018

När min fru gifte sig med mig fick hon namnet Sandberg och del i allt vad det står för: beskydd, försörjning, rättigheter. Likaså våra barn i vår familj. Namn i Bibeln gavs ofta av en viss betydelse. Abram blev Abraham, Sarai blev Sara, Jakob blev Israel, Simon blev Petrus, Saul blev Paulus. När vi nämner en viss person ser vi denna framför oss och vad den personen står för.

I Fader vår står det ”helgat var ditt namn" (min kursivering). Vi ber att hans namn ska bli gjort heligt. Vi kan helga Guds namn genom våra böner, vår lovsång, vår överlåtelse och vår livsstil. Du kan resa upp ett böne- och lovsångsaltare i ditt hem, på din arbetsplats, i din kyrka, i din stad och i ditt landet. Guds rike kommer med rättfärdighet, frid och glädje i den helige Ande.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...