Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Förbön – en hjälp i nöden

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 11 mar 2019

Förbön. Smaka på det ordet. En bön  för någon eller för något. Det är ett vackert ord och ett mäktigt ord. Gud har gett oss löften i Bibeln att vi både kan och får be för andras behov. Jesus är den stora förebilden som förebedjare. ”Simon, Simon! Satan har begärt att få sålla er som vete. Men jag har bett för dig, att din tro inte ska ta slut. Och när du en gång har omvänt dig, styrk då dina bröder” (Luk.22:31f). Jag har bett för dig, sa Jesus till Simon Petrus. Det är starka ord. Simon hade fått förbön av Jesus. Vad hade Jesus bett om? Att Simon skulle slippa prövningar i livet? Att Simon skulle bli välsignad med rikedomar och positioner? Att Satan skulle hålla sina tassar borta från broder Simon? Nej, ingenting av detta. Jesus bad att Simons ”..tro icke må bliva om intet” (1917 översättning).

Detta är en viktig insikt ifråga om förbönens syfte. Den stora faran, det allvarliga hotet, i alla prövningar vi går igenom i livet är att vår tro skadas. Tron på Gud. Tron på Guds godhet och förmåga. Jesus bad att Simons tro inte skulle ta slut. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kärnan i en andlig reformation

Ledare I Gamla testamentet finns ett intressant dubbelverk från tiden efter Israels babyloniska fångenskap. Det är böckerna Esra och Nehemja, som skildrar...