Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Ett uttryck för praktiserad kärlek är att vi ber för all överhet.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 14 mar 2018

Det finns ingen överhet som inte är av Gud, och den som finns är insatt av honom. (Rom 13:1). Överheten är en Guds tjänare till ditt bästa…..(v 4), Det är också därför ni betalar skatt. Ty de styrande är Guds tjänare, ständigt verksamma för just denna uppgift (v 6). Fullgör era skyldigheter mot alla: skatt åt den ni är skyldiga skatt, tull åt den ni är skyldiga tull, vördnad åt den som bör få vördad och heder åt den som bör få heder (v 7).

Vi utgår ifrån att vi är överens om att kyrkans bönetjänst inte är en specialuppgift för ett fåtal och att bönearbetet inte favoriserar enskilda grupper eller partier. Vi lever, som bekant,i men inte av världen. Vi har Jesus som förebild. Han möter alla med en gränsbrytande omsorg. Hans driv är kärleken och medinkänning med alla, det vill säga oss utsatta människor. Jesus har ett rike som är annorlunda denna världen men ett rike som betjänar, i världen, människan opartiskt med ovillkorlig kärlek... en romersk officer, en besatt från hednisk miljö, en föraktad kvinna med en irrlärig religion, en lagöverträdare och en förbrytare för att ta några exempel ur Jesu liv.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. Ilska inom prolife-rörelsen USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...