Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Du har en prästerlig kallelse i bön.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 5 sep 2018

Jag ser och ber mycket just nu för den unga generationen. Hur kan vi stödja dem i bön och hur kan vi vara fäder och mödrar för dem med det vi fått? Hur kan vi se lovsångare och bedjare samverka på plats efter plats? Hur kan vi se fler allkristna böne- och lovsångscentra resa sig i stad efter stad, i gång dygnet runt? Hur kan vi söka stadens och landets bästa?

Du är en präst, säger Nya testamentet, och kallad att vara mänsklighetens representant inför Gud, och Guds representant inför människorna där du är satt att vara i vardagen. Du är kallad att stå i gapet, du har en prästerlig kallelse i bön. Han har gjort oss till ett kungarike, till präster åt sin Gud och Far (Upp 1:5–6). 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...