Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Du har en prästerlig kallelse i bön.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 5 sep 2018

Jag ser och ber mycket just nu för den unga generationen. Hur kan vi stödja dem i bön och hur kan vi vara fäder och mödrar för dem med det vi fått? Hur kan vi se lovsångare och bedjare samverka på plats efter plats? Hur kan vi se fler allkristna böne- och lovsångscentra resa sig i stad efter stad, i gång dygnet runt? Hur kan vi söka stadens och landets bästa?

Du är en präst, säger Nya testamentet, och kallad att vara mänsklighetens representant inför Gud, och Guds representant inför människorna där du är satt att vara i vardagen. Du är kallad att stå i gapet, du har en prästerlig kallelse i bön. Han har gjort oss till ett kungarike, till präster åt sin Gud och Far (Upp 1:5–6). 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...