Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Du har en prästerlig kallelse i bön.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 5 sep 2018

Jag ser och ber mycket just nu för den unga generationen. Hur kan vi stödja dem i bön och hur kan vi vara fäder och mödrar för dem med det vi fått? Hur kan vi se lovsångare och bedjare samverka på plats efter plats? Hur kan vi se fler allkristna böne- och lovsångscentra resa sig i stad efter stad, i gång dygnet runt? Hur kan vi söka stadens och landets bästa?

Du är en präst, säger Nya testamentet, och kallad att vara mänsklighetens representant inför Gud, och Guds representant inför människorna där du är satt att vara i vardagen. Du är kallad att stå i gapet, du har en prästerlig kallelse i bön. Han har gjort oss till ett kungarike, till präster åt sin Gud och Far (Upp 1:5–6). 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Boråspastorer avtackas efter 30 år i samma församling

Stafettväxling. I helgen avtackas Peder Teglund som pastor för Borås Kristna Center, en församling han grundade för 30 år sedan. Samtidigt installeras hans ersättare...