Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Det står också skrivet

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 22 okt 2018

När Bibeln beskriver det första mötet mellan människan och den Onde, förklädd i ormens skepnad, lägger vi märke till den taktik han har för att få henne på fall. En djävulsk strategi i tre steg som fortfarande är hans huvudsakliga tillvägagångssätt. Han, den gamle ormens första budskap är att ifrågasätta Guds ords tillförlitlighet. ”Har Gud verkligen sagt…” (1 Mos.3:1). Denna draksådd av tvivel på Guds ord är och förblir fiendens huvudattack just därför att det är så mycket svårare för honom att förföra en människa som håller fast vid det Gud sagt.

Det andra steget är att sudda ut olydnadens konsekvenser. ”Ni ska visst inte dö!” (1 Mos.3:4). När vi inte längre tror på att Gud menar allvar med Skriftens varningar för olydnaden, att det nog inte blir någon skörd av vår olydnadssådd, ja då är det bara en tidsfråga innan människan besegras. Fiendens sist steg i förförelsen är att locka människan till självförgudning. Strunt i Guds ord, öppna förnuftets ögon, så att ni själva blir ”…som Gud med kunskap om gott och ont” (1 Mos. 3:5).

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...