Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Det står också skrivet

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 22 okt 2018

När Bibeln beskriver det första mötet mellan människan och den Onde, förklädd i ormens skepnad, lägger vi märke till den taktik han har för att få henne på fall. En djävulsk strategi i tre steg som fortfarande är hans huvudsakliga tillvägagångssätt. Han, den gamle ormens första budskap är att ifrågasätta Guds ords tillförlitlighet. ”Har Gud verkligen sagt…” (1 Mos.3:1). Denna draksådd av tvivel på Guds ord är och förblir fiendens huvudattack just därför att det är så mycket svårare för honom att förföra en människa som håller fast vid det Gud sagt.

Det andra steget är att sudda ut olydnadens konsekvenser. ”Ni ska visst inte dö!” (1 Mos.3:4). När vi inte längre tror på att Gud menar allvar med Skriftens varningar för olydnaden, att det nog inte blir någon skörd av vår olydnadssådd, ja då är det bara en tidsfråga innan människan besegras. Fiendens sist steg i förförelsen är att locka människan till självförgudning. Strunt i Guds ord, öppna förnuftets ögon, så att ni själva blir ”…som Gud med kunskap om gott och ont” (1 Mos. 3:5).

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...