Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

De faktorer som påverkar och formar teologin i dag ska inte underskattas.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 13 dec 2017

I vår kultur avslöjas vår relation till sanningen till en viss del genom vårt språk. I svenskan talas det i termer som att "gripa” och "äga” sanningen. Ord som talar om att vi vill bemästra den.

Detta sätt att förhålla sig till sanningen är dock främmande för det judisk-kristna perspektivet, där man i stället talar om att "lära känna” sanningen. Det antyder inte bara en mer ödmjuk inställning, utan även om vår relation till sanningen – som ju är en person. Jesus är nämligen vägen, sanningen och livet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

Aktion. Lyfte fram konvertiternas situation På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt...

Vad kan förklara de ökade sexualbrotten?

Ledare Eskalerande statistik enligt Brå-rapport Så har då Sverige till slut fått en statsminister. Socialdemokrater och Miljöpartister kan nu regera vidare med Vänsterpartiets och nu även de två...