Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Bönepromenader

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 17 jun 2019

Så säger Herren, ... jag ska leda dem när de går bedjande fram (Jer 31:9). Det finns en rytm i relationen med Gud. Ett tempo, en takt, eller kanske kan man beskriva det som en melodi. Varje enskild bedjare måste hitta sin egen rytm, den återkommande böneformen som faller sig mest naturlig.

De flesta bedjare kan vittna om att man ibland är med om tillfällen när himlen plötsligt öppnar sig och en atmosfär av bön sänker sig ner. Tiden står stilla, omgivningen runt omkring tonas bort, och det är väldigt lätt att prisa Gud. Ofta leds man vid dessa tillfällen in i förbön för den ena området efter det andra. Personen efter person lyfts fram i tankevärlden och man får en förunderlig klarhet i vad man ska be för vid varje enskilt steg.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....