Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Be om uppenbarelsekunskap

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 3 sep 2019

Paulus skriver: Jag ber att vår Herre Jesu Kristi Gud, härlighetens Far, ska ge er vishetens och uppenbarelsens Ande så att ni får en rätt kunskap om honom. Jag ber att er hjärtans ögon får ljus så att ni förstår viket hopp han har kallat er till, hur rikt och härligt hans arv är bland de heliga och hur oerhört stor hans makt är i oss som tror … (Ef 1:17–19).

Rätt kunskap om Gud kommer inte automatiskt. Även om Gud har uppenbarat en del av sin natur i skapelsen, och i den inre rösten vi kallar samvetet, är det mänskliga sinnet fördunklat. Människan anar Gud och längtar på ett märkligt sätt till ett rike bortom denna. Men hon lyckas inte finna den i egen kraft, hon förnimmer den endast och längtar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...