Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Be för dem som förföljer er

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 27 aug 2019

Jesus sade: Ni har hört att det är sagt: Du ska älska din nästa och hata din fiende. Jag säger er: Älska era fiender och be för dem som förföljer er (Matt 5:44f). Jesu uppmaning är mycket provocerande. Hur kan man älska någon som hatar och förföljer? 

Många kristna har blivit förföljda i historien. Än i dag är kristna den mest förföljda gruppen i världen. Enligt Pew Research Center är dagens kristna förföljda i 143 av världens länder. I de flesta muslimskt och kommunistiskt styrda länderna är förföljelsen av kristna en självklarhet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...