HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Är Sverige till salu?

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 2 maj 2018

Nyligen talades det ut på ett bönemöte: ”Sverige är till salu! Många lägger i dag bud på vårt land.” Aktörer lägger dagligen bud på skolan, familjen, kyrkan och den svenska folksjälen. Vad säger du och jag som troende? Är vi villiga att kämpa för de kristna värderingarna? Ska vi sälja ut Guds ord och korset, som är fullt av upprättelse?

Under ett viktigt möte nyligen med ett 25-tal andliga ledare från hela kristenheten mötte vi kristna i riksdagen. Under en rundvandring samtalade vi om hur vi kan se de kristna värderingarna stärkas i landet. Vi stannade till på ett ställe där alla 24 landskapsvapnen fanns i taket i en rund cirkel. Samma dag på morgonbönen hade Herren talat om att vi som troende behöver kliva in i och be för nationens tjänst och säkerhet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...