Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Anden – din bönehjälp

Bönekrönika · Publicerad 09:34, 12 nov 2018

Vi har i de tidigare kapitlen lyft fram Namnet, Ordet och Blodet som tre mäktiga redskap de troende har till sitt förfogande i det dagliga bönelivet. Men hur ska vi veta när dessa redskap ska användas? Vad bör vi egentligen be om? I vilken ordning? Jesus var väl medveten om detta behov av hjälp och han gav därför sina lärjungar löftet om en annan Hjälpare, den helige Anden, som han skulle sända efter sitt fullbordade frälsningsverk. Anden har nu blivit utgjuten och Jesus ger oss ett antal löften förknippade med denna hjälpare.

Anden förblir. ”Och jag ska be Fadern, och han ska ge er en annan Hjälpare som ska vara hos er för alltid: sanningens Ande. Världen kan inte ta emot honom, för världen ser honom inte och känner honom inte. Ni känner honom, för han förblir hos er och ska vara i er” (Joh.14:16f). Vi har fått en Hjälpare som för alltid förblir aktivt närvarande i oss. Vilket löfte! 24 timmar om dagen sju dagar i veckan året om har du och jag hjälp att vänta. En Hjälpare, en person, som vi kan lära känna, säger Jesus. Aldrig mer ensamma. Bön är samtal med Anden.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...