Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Vietnam kändes ungt, växande och som en plats där allt var möjligt.

Arbetslivskrönika · Publicerad 00:00, 16 jan 2019

I slutet av förra året gjorde jag en resa till Vietnam. Vi var sju företagare från Sverige, Norge och Finland som träffade kristna företagare och pastorer i Vietnam, och var med på en stor nationell ledarsamling med evangelisten Carl-Gustaf Severin. Det var en fascinerande resa. Särskilt intressant upplevde jag den nära relationen mellan företagare och pastorer i de sammanhang vi besökte.

Vietnam var ett av världens fattigaste länder efter andra världskriget, med krig, kommunism och planekonomi som främsta förklaring till eländet. 1986 genomfördes reformer som avskaffade planekonomin. Privat ägande tilläts. Företagande uppmuntrades. Frihandelsavtal slöts. Utbildning och infrastrukturinvesteringar prioriterades. Dock med fortsatt enpartistyre.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Storgåva från megakyrka ska rädda ofödda

Abort. En amerikansk megakyrka vars pastor kunde ha aborterats av sin mor, har donerat 50 000 dollar – drygt 460 000 kronor, till ett rådgivningscentrum för...

Paulus brev hyllades av författare i Sveriges Radio

Media. Vi behöver Paulus mer än någonsin. Det skriver författaren Mattias Hagberg i en essä som publicerats av Sveriges Radio. I texten finns både bibelord...