Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Vietnam kändes ungt, växande och som en plats där allt var möjligt.

Arbetslivskrönika · Publicerad 00:00, 16 jan 2019

I slutet av förra året gjorde jag en resa till Vietnam. Vi var sju företagare från Sverige, Norge och Finland som träffade kristna företagare och pastorer i Vietnam, och var med på en stor nationell ledarsamling med evangelisten Carl-Gustaf Severin. Det var en fascinerande resa. Särskilt intressant upplevde jag den nära relationen mellan företagare och pastorer i de sammanhang vi besökte.

Vietnam var ett av världens fattigaste länder efter andra världskriget, med krig, kommunism och planekonomi som främsta förklaring till eländet. 1986 genomfördes reformer som avskaffade planekonomin. Privat ägande tilläts. Företagande uppmuntrades. Frihandelsavtal slöts. Utbildning och infrastrukturinvesteringar prioriterades. Dock med fortsatt enpartistyre.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kyligt sinne viktigt i het klimatfråga

Ledare Klimatet framstår allt mer som det tjugoförsta århundradets ödesfråga. Medvetenheten om allvaret i situationen växer. I vårens EU-val ansåg väljarna...