Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Var noggrann med att lämna över stafettpinnen i rätt tid och på rätt sätt.

Arbetslivskrönika · Publicerad 12:01, 16 mar 2016

De flesta gudagivna visioner når förr eller senare det stadium då stafettpinnen ska överlämnas till en efterträdare. Detta är en kritisk fas, som avslöjar huruvida visionsbäraren har byggt arbetet kring sig själv eller har skapat strukturer och processer som gör att visionen kan överföras till och multipliceras av nästa generation.

Liknelsen med ett stafettlopp är intressant. På löparbanan finns en bestämd zon inom vilken överlämningen av pinnen måste ske. Om växlingen sker för tidigt eller för sent, blir hela laget diskvalificerat.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...