Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Per-Olof Eurell: Det söndagsstängda miraklet

Arbetslivskrönika · Publicerad 00:00, 31 okt 2018

I USA publicerades nyligen den årliga branschstatistiken för snabbmatsrestauranger. De tre största kedjorna 2017 var: McDonald’s, Starbucks och Subway. På åttonde plats på listan återfanns Chick-fil-A med en omsättning på cirka 9 miljarder dollar, motsvarande drygt 80 miljarder kronor. Chick-fil-A, grundades 1949 och är ett av USA:s största familjeägda företag. Det är en snabbmatskedja med specialisering på kycklingsandwich. Huvudkontoret finns i Georgia. VD och styrelseordförande i dag är grundarens son Dan Cathy. Familjen Cathy är varmt troende och sydstatsbaptister.

Det anmärkningsvärda är att Chick-fil-A bara har 2 225 restauranger. Det gjorde att de bara kom på plats 21 i listan över antalet restauranger. Däremot var försäljningen per restaurang 4 090 900 dollar (cirka 37 miljoner kronor), vilket är mer än den sammanlagda försäljningen per restaurang för de tre största (McDonald’s, Starbucks och Subway) tillsammans!

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...