Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Låt oss se varje problem som en möjlighet för Gud att bevisa att han är Gud.

Arbetslivskrönika · Publicerad 15:01, 10 feb 2016

Att förverkliga en vision från Gud är ingen dans på rosor. Vi möter ideligen svårigheter och problem. Men även om vi inte alltid styr över de omständigheter som drabbar oss, styr vi över hur vireagerar på det som drabbar oss.

Motgångar kan emellanåt golva oss. Men det är vi som bestämmer om vi ska ligga kvar på backen, modlösa och uppgivna, eller om vi ska resa oss i Herrens kraft och låta Gud använda motgångarna för att göra oss starkare och mera beroende av honom.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...