Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Har du förstått att det pågår en reformation?

Arbetslivskrönika · Publicerad 09:00, 12 sep 2018

Det pågår en reformation inom den kristna världen i dag. Reformationer har skett tidigare. Reformation handlar inte om att upptäcka någonting nytt, utan om att återupptäcka och tillämpa sanningar som hela tiden funnits i Bibeln.

Den protestantiska reformationen på 1500-talet är det mest kända exemplet. Andra händelser som kan kallas för reformationer är när William Wilberforce med fler i början av 1800-talet lyckades få slaveriet avskaffat. Sakta ändrades den dåtida ”officiella” kristna synen på slaveri till den vi i dag tar för givet. Den amerikanska medborgarrättsrörelsen på 1950- och 60-talet, som kämpade för lika rättigheter för alla medborgare oavsett ras och etnicitet, katalyserade en liknande rörelse med kyrkan som viktig motor.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...