Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Har du förstått att det pågår en reformation?

Arbetslivskrönika · Publicerad 09:00, 12 sep 2018

Det pågår en reformation inom den kristna världen i dag. Reformationer har skett tidigare. Reformation handlar inte om att upptäcka någonting nytt, utan om att återupptäcka och tillämpa sanningar som hela tiden funnits i Bibeln.

Den protestantiska reformationen på 1500-talet är det mest kända exemplet. Andra händelser som kan kallas för reformationer är när William Wilberforce med fler i början av 1800-talet lyckades få slaveriet avskaffat. Sakta ändrades den dåtida ”officiella” kristna synen på slaveri till den vi i dag tar för givet. Den amerikanska medborgarrättsrörelsen på 1950- och 60-talet, som kämpade för lika rättigheter för alla medborgare oavsett ras och etnicitet, katalyserade en liknande rörelse med kyrkan som viktig motor.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Har politikerna lärt sig läxan från förra valkampanjen?

Israelkommentar Man skulle kunna tro att med två val så tätt inpå varandra som april och september, borde resultaten bli ganska lika. Men det är verkligen inte...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...