HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Ung författare vill ge hopp

Hon är 22 år, arbetar som missionär inom ramen för Ungdom med uppgift och kom i höstas ut med ungdomsromanen Efter regn på Pärlan förlag. – Jag ber att boken ska få vara ett verktyg för Gud, säger Joanna Hjalmarsson, vars hjärta brinner för lärjungaträning och för att unga tjejer ska finna sin identitet i Gud.

Arbetsliv · Publicerad 17:00, 28 feb 2018

Joanna Hjalmarsson kommer från Bergstena, ett litet samhälle norr om Alingsås. 2014 flyttade hon till Linköping, där hon i dag arbetar med den internationella missionsorganisationen Ungdom med uppgift (UMU, på engelska YWAM), vars fokus är att leda lärjungaträningsskolor.

– Just lärjungaträning är något jag brinner extra starkt för, det är så vackert att få vara med i processen av att Gud helar och förvandlar människors liv, säger Joanna, som när jag når henne befinner sig i Ukraina med UMU:s lärjungaskola.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...