Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden
1 Petrusbrevet 1:5

Världen idag

Östgötaföretag undsätter Ukraina med kaminer och elverk

Ett nyhetsinslag blev startskottet för ett inom kort omfattande projekt att både svetsa kaminer och samla in elverk för att undsätta människor drabbade av kriget i Ukraina. På bara tre månader har 750 kaminer distribuerats.

– Senaste veckan har svetsarna gått för fullt sex kvällar i rad, berättar initiativtagaren Morgan Collin.

Arbetsliv · Publicerad 07:00, 1 feb 2023

Redan grundaren för Väderstad AB, Rune Stark – en varmt troende man – inledde ett understöd till Ukraina. Men sedan Rysslands anfallskrig, och framför allt under pågående vinter, har engagemanget tagit sig än mer konkreta uttryck.

Tack vare duktigt folk inom företaget och samarbete med villiga leverantörer har de nu kunnat sända både kaminer för matlagning och elverk för energiförsörjningen till det krigshärjade landet. Tanken med både kaminerna och elverken är att de som fått sina hus och sin strömförsörjning förstörda – och därmed i princip blivit hemlösa – ska kunna få hjälp att skapa sig ett någorlunda drägligt liv.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Organisationer larmar: Tufft ekonomiskt läge för barnfamiljer

Ekonomi. Ökade kostnader för mat, el och räntor gör det svårt för familjer att få ihop vardagen och barnen... måndag 20/3 13:00

Veckans KD-affär vittnar om en partikultur på glid

Ledare För ett halvår sedan fick Kristdemokraterna gå in i regering som näst starkaste parti. Det var en... lördag 18/3 00:10